Hvid chokolademousse
30. april 2018
af

4 glas hvid chokolademousse

Hvis der er noget som jeg virkelig holder af, så er det chokolade! Jeg kan nærmest spise det på alle tider af døgnet og det er som om at jeg bare aldrig bliver træt af chokolade. Derfor lavede jeg også en chokolademousse, da jeg havde besøg af fire søde veninder til middag. Jeg valgte at lave en “sommer-udgave” af den traditionelle chokolademousse med hvid chokolade og skyr. Denne udgave er nemlig en lille smule lettere og sundere end den ellers tunge chokolademousse. Jeg har valgt at pynte den med blåbær, hakket hvid chokolade og lidt citronskal.

 

Det skal du bruge:

  • 1 dl skyr
  • 200 gr. god hvid chokolade
  • 4 æggehvider
  • Saft fra en halv citron
  • Revet citronskal til pynt
  • 1 hånd blåbær

 

Sådan gør du: 

Start med at smelte chokoladen i et vandbad. Lad den stå lidt efterfølgende og blive afkølet. Imens pisker du æggerhviderne stive og vender forsigtigt den afkølede chokolade i.
Rør skyr og saften fra citronen sammen og bland alt sammen.
Hæld chokolademoussen i 4 fine glas og stil dem på køl. De må gerne være på køl i tre timer før servering.

Pynt dem med bær, revet citronskal og hakket hvid chokolade.

Velbekomme!

 

Relaterede artikler
Se alle artikler
Pizza på grill
04. april 2018
af

Pizza med laks og spinat

En pizza kan altid komme på min madplan – faktisk er det mere en nødvendighed end en undtagelse! For jeg elsker pizza, specielt hjemmelavet pizza. Og gerne den nemme af slagsen.

Mulighederne er mange hvad angår fyld og man kan jo vælge alle sine yndlings ingredienser, hvis man har allermest lyst til det. Jeg er dog stor fan af konceptet less is more, især hvad angår pizza!
Jeg tror at lige præcis denne pizza er gået hen og er blevet en af mine yndlings pizzaer.

Så hvis I har lyst til at imponere vennerne eller familien med ultra lækre pizzaer til en god flaske rødvin, så læs med her.

Jeg har valgt at toppe denne pizza med laks, spinat og mozzarella. Super simpelt og utrolig smagfuld!

 

Pizzadej:

  • 25 gr. gær
  • 2,5 dl stuetempereret vand
  • 250 gr. hvedemel eller fuldkornsmel
  • 150 gr. italiensk durumhvedemel
  • 1 tsk. fint havsalt

Rør gæren i 0,5 dl af vandet, og rør, indtil gæren er opløst. Put 2 spsk. durumel i og rør rundt. Bland nu dejen med resten af vandet og resten af melet og kom salt i. Ælt dejen godt til du har en blank og smidig dej. Stil det til hævning under dække i en halv time.

 

Fyld:

  • Ca. 2,5 dåser tomatpure
  • 4 tomater
  • 200 gr. spinatblade
  • 1 tsk ekstra jomfruolivenolie
  • 300 gr. laks
  • 200 gr. mozzarella
  • Havsalt og friskkværnet peber

 

Del dejen i 4 boller og rul dem til tynde bunde og fordel tomatpureen over bundene. Skær tomaterne i meget tynde skiver og fordel dem oven på tomatpureen. Kom spinaten i en gryde med olie, salt og peber. Sørg for at røre rundt, så spinaten samler sig i bunden. Put derefter spinaten i en sigte til afdrypning og kom det ovenpå pizzaen. Skær laksen i tern og fordel den over spinaten. Drys til sidst med små stykker mozzarella og krydr med oregano.

 

Sæt grillen på medium blus og bag pizzaen med lukket låg. Bag pizzaerne i ca. 10 min., men hold øje med at bunden ikke bliver for mørk.

 

Voilá så er der serveret!

Relaterede artikler
Se alle artikler
Kunsten at dække påskebord

Når du dækker påskebordet, er det oplagt med grønt eller blomster. Det er dog rarest, hvis gæsterne kan se ham eller hende, de sidder overfor, så vælg evt. én buket påskeliljer eller gæslinger som det høje indslag.

Derudover kan du vælge småt grønt, fx karse, vintergækker eller perlehyacinter, som du stiller hele vejen ned langs bordet. Brug gerne stofservietter, og bind evt. en lille snor om, som kan holde på en vintergæk eller andet fint forårsgrønt.

 

Vi anbefaler Klüvers:
Hos Klüvers stiller du ikke bare sulten; du får en gastronomisk oplevelse, hvor kokkene har kræset for råvarerne og syltet, røget, bagt og stegt. Alt, hvad du får serveret er lavet i eget køkken. Ikke noget med færdigmad eller hurtige løsninger.

I april kan du blandt andet glæde dig til bagt torsk med stenbiderrovn, syltede løg, marineret bladselleri og persillemayo. Hertil anbefaler Dorthe og Lars Klüver en Chardonnay fra Keystone i Californien.

Relaterede artikler
Se alle artikler
Denim on denim
03. april 2018

Sæsonen forår/sommer 2018 byder på denim i lange baner. Bugner dit klædeskab af denim er det altså nu, du skal flashe løs. Du må gerne gå hele vejen med bukser og skjorte i samme farve, men husk at kaste et kritisk blik i spejlet, inden du går ud. Det kræver en vis portion selvtillid at bære the Canadian tuxedo (som dobbelt-denim også kaldes), og selvom denim er hot hot hot, er det ikke sikkert, blå denim fra top til tå klæder netop dig.

 

Denim for beginners
Et godt tip er at starte med fx en hvid eller lyserød denimjakke og et par lyseblå jeans. Eller et par sorte jeans og blå denimskjorte. Denim all over, men i forskellige farver.

Én ting, du dog skal holde dig fra, er denim-accessories. Denim-smykker, hatte, sko, tasker..
Mikser du AL det denim, du overhovedet kan få fingrene i, flyder bægeret trods alt over.

”Jeg kan godt lide de rå og rockede denim-elementer med flæser og print. Tilsæt lidt boho – så er jeg solgt! En blomstret forårskjole eller et par lyse jeans matchet med denimjakke. Tilsæt et par rå sandaler, så er du godt dækket ind til forårssæsonen.”
– @BloggerOnHeels, trendspotter i Nørreport Centret.

God denim-dag!

 

Relaterede artikler
Se alle artikler
Læsehjørnet

Læsehjørnet
Foråret er rigt på helligdage, hvor du med god samvittighed kan hellige dig en god bog eller to. Sonja fra Bog & Idé har været på jagt i bogreolerne og giver dig her sin anbefaling til bøger, der kan gøre dine fridage præcis lige så spændende, inspirerende, underholdende eller tankevækkende, som du er i humør til.

 

Leonora Christina Skov – Den der lever stille (Skønlitteratur – voksenlæsning)

En stærk fortælling om at miste det hele og finde sig selv, om at håbe på en forklaring og hige efter sin mors kærlighed langt ind i døden.

 

Anthony Doerr – Alt det lys vi ikke ser (Skønlitteratur – voksenlæsning)

Historien følger to skæbner under 2. verdenskrig, der står på hver deres side af krigen. Marie-Laure LeBlanc en fransk blind pige, der bor sammen med sin far, og den forældreløse tyske dreng, Werner, der bliver optaget i Hitlerjugend.

 

John Willians – Stoner (Skønlitteratur – voksenlæsning)

William Stoner bliver i slutningen af det 19. århundrede født ind i en fattig bondefamilie i Missouri, USA. Han starter på landbrugsskole, men drages af litteraturens verden. Et rørende og fascinerende portræt af en mand, hvis liv man ikke kan undgå at blive berørt af.

 

Ditte Ingemann – Vegetar 140 grønne hverdagsopskrifter (Kogebog)

Inspiration til alt fra morgenmad og snacks til mættende hovedretter, salater og søde sager. Fælles for de over 140 retter er, at de er sunde og velsmagende, og så repræsenterer de det grønne moderne danske køkken anno 2018.

 

Jandy Nelson – Jeg henter solen ned (Ungdomsbog – fra 14 år)

Jude og Noah er tvillinger, men gør alt for at undgå hinanden. Noah er indadvendt og passioneret omkring sin kunst. Jude er den udadvendte, som går med knaldrød læbestift og surfer med de cool fyre. For tre år siden var de uadskillelige, men nu taler de slet ikke sammen. Hvad er der sket med dem?

 

Iben Diamant – Gin (Kogebog)

Gin er blevet populær som aldrig før! I denne bog ser Iben Diamant både på historien bag gin, laver spændende G&Ts og cocktails med gin samt inviterer en række bartendere til at mikse deres egen yndlings-gindrink.

 

Puk Damsgård – Ser du månen, Daniel? (Biografi – voksen)

Den dramatiske historie om den danske fotograf Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen Islamisk Stat i Syrien. Få et sjældent indblik i, hvordan mennesker overlever tortur, skaber venskaber og bevarer håbet under ekstreme forhold.

 

 Sebastian Klein – De 100 mest fantastiske fortidsdyr (Fagbog – børn)

Kom helt tæt på bæster, kæmper og øgler fra fortiden med Sebastian Klein. Læs bl.a. om tyrannosaurus rex, hulebjørne og kæmpekrokodiller, og andre skabninger, du vil være rigtig glad for ikke findes i dag.

 

Gyldendals store sangbog for de små (Børnesangbog – børn)

Alle de sange, du kender i en ny og tidløs udgave, sat sammen, så der altid er en sang klar til hver en lejlighed. Her er godnatsange, morgensange, sanglege, sange om dyr og sange om rejser.

 

Lone Theils – Heksedrengen (Krimi – voksen)

I Holstebro-forfatterens tredje bog findes en mand findes bestialsk myrdet på en kirkegård. Kort efter findes liget af en lille dreng. Nora har mistanke om, at mordene har forbindelse til en skilsmissesag, og jagten på sandheden bringer hende ud i de mørkeste afkroge af London, dér hvor sort magi hersker.

Relaterede artikler
Se alle artikler
Gør mors dag til jeres dag

Søndag den 13. maj er det mors dag, og hos Nørreport Centret glæder vi os til at hjælpe dig med at gøre dagen til noget helt særligt for hende. Du kan for eksempel give din mor en god oplevelse sammen med dig. Gode oplevelser visner aldrig.

 

Mors spadag
Tak din mor for alle de år, hun har båret dig, vartet dig op og på andre måder brugt sin krop for dig, med en hyggelig spadag for to hos Rojana i Holstebro.

 

Walk & talk
Pak en kurv med din mors livretter, og inviter hende på vandretur i den smukke Sir Lyngbjerg Plantage, hvor der er masser af tid og ro til at snakke.

 

Bagekursus

Bagte du også med din mor som barn? Genopliv minderne sammen, og lær nye bagetricks af de dygtige bagere på Skærbæk Mølle.

 

To på kro

Lad jer opvarte hele mors dag lang og næste morgen med på Sevel Kro, hvor et af egnens absolut bedste køkkener vil kræse for jer med eftermiddagskaffe og en tre-retters menu, I sent vil glemme.

Relaterede artikler
Se alle artikler
Kom i sommerform

Foråret er skudt i gang, og inden længe venter sommerens ferier, soltimer og stranddage. Det er med andre ord blevet tid til at stramme sofamusklerne op og smide de ekstra kilo, der måske har sneget sig på i løbet af vinteren. I Nørreport Centret finder du heldigvis alt, hvad du skal bruge for at komme i form – lige fra lækkert løbeudstyr til Fitness World. God træningslyst!

 

Fitness World anbefaler

Du behøver ikke leve dit liv i et fitnesscenter for at komme i form. Her giver Rikke fra Fitness World dig fire øvelser, som du kan lave hjemme på stuegulvet eller ude på græsplænen i den skønne forårssol.

 

Kombiøvelse
Tag en armbøjning – eventuelt på knæene, hvis du ikke kan lave dem rigtigt – rejs dig op, bøj i knæene og lav et englehop, inden du lægger dig ned og tager endnu en armbøjning.

 

Sumohop
Stå med spredte ben – længere ude end skuldrene – med tæerne pegende til siden, og ret ryggen. Bøj knæene til 90 grader. Hver anden gang du bøjer i knæene, laver du et hop. Land i samme position.

 

Længdehop
Bøj let i knæene og hop så langt, du kan. Vend dig om, og hop den anden vej.

 

Hælspark
Løb hurtigt på stedet, og lad hælene ramme dig selv bagi.

Relaterede artikler
Se alle artikler