Jubilæumsmagasin uge 39
25. september 2018

Nørreport Centrets jubilæumsmagasin er på gaden, og du kan finde det i din postkasse, hente det i Centret eller læse det her på hjemmesiden.  (mere…)

Relaterede artikler
Se alle artikler
Fantastisk med flow af kunder uden for døren

Dorthe og Lars Klüver, som står bag Café Klüvers, er glade for deres beslutning om at åbne café i Nørreport Centret sidste sommer. – Det giver masser af muligheder, når man hele tiden har masser af kunder lige uden for døren, siger parret. 

 

Det er lidt mere end ét år siden, at Dorthe og Lars Klüver, der ejer og driver Anlægspavillonen, tog mod til at springe ud i noget helt nyt: En café i Nørreport Centret.

 

Dermed er parret de seneste, der har åbnet ny forretning i centret – og det har de ikke fortrudt.

– Det har været rigtig godt! I begyndelsen skulle vi jo lige finde ud af, hvordan det er at drive en café – og ikke mindst i et center, hvor man har faste åbningstider. Nu har vi gjort en masse erfaringer: Vi ved, hvornår der er travlt i caféen, hvad kunderne gerne vil have og hvornår der er plads til at prøve nye koncepter af, fortæller Dorthe Klüver. Derfor er menukortet netop blevet skiftet, ligesom caféen vil prøve at lave aften-takeaway.

 

– Brunch og frokost her helt fra begyndelsen været vores helt store områder. Takeaway bliver der mere og mere af til frokost. Så derfor prøver nu med et nyt koncept. Hvor man kan hente sin aftensmad i caféen og tage den med hjem og spise. Det handler hele tiden om at forsøge at finde nye måder, hvorpå vi kan udnytte, at vi har et fantastisk flow af kunder uden for caféen hele tiden, siger Dorthe Klüver, der således er godt tilfreds med de fordele centret giver.

 

– Et af centrets forcer er jo at vi har gode parkeringsforhold, så der kommer rigtig mange kunder igennem. Når de er i centret, er det vores opgave at finde ud af, hvordan vi får dem ind i forretningen.

 

Mulighed for indflydelse

 

Dorthe Klüver er udover at åbne café også blevet bestyrelsesmedlem i centerforeningen. Endnu en ting, hun synes, er en god oplevelse.

 

– At vi ligger i et center giver os masser af gode kolleger. Som engageret i bestyrelsen får vi samtidig mulighed for at få indflydelse på udviklingen i centret. Det er fedt at kunne komme med forslag og arbejde for centrets udvikling. Vi har helt klart en berettigelse i byen, og nu, hvor vi forbliver det eneste center, skylder vi også byen at gøre os endnu mere umage, siger hun og peger blandt andet på renoveringen af Nørreport Centret, som betyder et lysere og mere moderne center.

 

– Det er vigtigt, at centret bliver renoveret, så det fremstår flot, lyst og nyt. Det har været tiltrængt, men jeg forstår samtidig godt, hvorfor det først sker nu, hvor vi kender fremtiden bedre, siger hun og tilføjer med et smil:

 

– Og hvem ved, måske får vi på sigt også behov for plads til flere butikker.

Relaterede artikler
Se alle artikler
40 år med slik, magasiner, tobak og tips

Annette Laursen har selv været med i 24 år, bag disken i Centerkiosken. Men kiosken har eksisteret i alle 40 år sammen med Nørreport Centret. – Et center har brug for en kiosk, siger indehaveren. 

 

Mens Nørreport Centret fejrer 40-års jubilæum, kan Annette Laursen, indehaver af Centerkiosken, fejre at hun har været med lidt over halvdelen af vejen. For det var først i 1994, at hun overtog Centerkiosken. Men selve kiosken har været der i alle 40 år.

– Jamen det er da klart. Et center har brug for en kiosk, hvor folk hurtigt kan købe lidt at drikke eller spise, eller lidt til den søde tand, smiler hun.

 

Og i de 24 år, hun har stået bag disken i Centerkiosken, har hun gjort det ganske meget: Smilet. Hun er nemlig superglad for sin hverdag:

– Det er slet ikke til at forstå, hvor alle de år er blevet af. Men når man laver noget, man kan lide, går tiden hurtigt. Jeg kan godt lide det hurtige salg – her er hver dag forskellig, siger hun.

 

Mange af butikkens kunder har været stamkunder gennem mange år – og nogle af dem kommer så regelmæssigt, at Annette Laursen næsten kan sætte sit ur efter dem.

– Det er dejligt på flere måder: Fordi man lærer folk en smule at kende og efterhånden kan snakke med dem om andet, end det de skal købe. De behøver dårligt nok fortælle, hvad de har brug for – for det ved jeg efterhånden godt. Og samtidig er det dejligt, fordi det må betyde, at vi gør noget rigtigt, når kunderne kommer igen og igen.

 

Nye tider – nye produkter

 

I løbet af de 24 år Annette Laursen har stået for kiosken, er der blevet istandsat og bygget om – ligesom der er taget en del nye produkter ind. Blandt andet gammeldags isvafler, slushice og franske hotdogs.

– Tiderne ændrer sig – og vi følger med. Akkurat ligesom Nørreport Centret har gjort det gennem alle årene og nu er i gang med igen i forbindelse med renoveringen, siger hun.

 

En af de nyere ting i kiosken er gavekurve med vin og chokolade, som kiosken også laver på bestilling både til private og firmaer.

– Og som noget helt nyt har vi fået forhandling af FUR øl. Noget der også bliver solgt mange af i kasser og kurve, fortæller Annette Laursen.

 

En anden stor sællert er Tips og Lotto. Og Centerkiosken har igennem årene været så heldige at skulle uddele den helt store gevinst flere gange – i både lotto og tips.

Men den helt store gevinst synes Annette Laursen nu, at hun selv har scoret:

– Jeg er vild med min kiosk i Nørreport Centret, så dagligdagen i den er min store gevinst. Og jeg glæder mig selvfølgelig til at fejre jubilæet sammen med resten af Nørreport Centret, siger hun.

Relaterede artikler
Se alle artikler
Det perfekte match

I Holstebro behøver du ikke vælge mellem shopping i city eller i centret som i andre byer. Du får begge dele samlet ét sted. Det er en vigtig nøgle til succes for Nørreport Centret- og for hele byens handelsliv, vurderer dansk retailekspert. 

 

Trendforskeren er ikke i tvivl. Der er især én væsentlig årsag til, at etableringen et shoppingcenter i Holstebro for 40 år siden blev en gevinst for hele byens handelsliv: Nørreport Centret blev placeret i forlængelse af byens eksisterende gågadesystem.

 

– På den måde kom centret ikke til at dele byen og handelslivet i to portioner, som man har set i mange andre byer. Nørreport Centret er blevet en integreret del af hele handelslivet i byen, siger Louise Byg Kongsholm, trendforsker og direktør i trendforskningsbureauet PEJ Gruppen.

 

Hun har gennem mere end et årti fulgt udviklingen i den danske og internationale retailbranche og har netop sammen med digital rådgiver Martin Michael Frederiksen udgivet den anmelderroste bog ”Total Ret@il”, som handler om fremtidens detailhandel på tværs af salgskanaler.

 

– I Holstebro behøver man ikke vælge, om man vil shoppe det ene eller det andet sted. De samme forbrugere kan få fordelene af begge shoppingformer.

 

Full service koncepter

 

Ifølge trendforskeren handler shopping i et center om flere ting; som blandt andet tag over hovedet, adgang til et varieret udbud af butikker, gratis parkering, adgang til toiletter og til spisesteder, og så rummer de fleste shoppingcentre også en større fødevarehandel:

 

– På den måde er et shoppingcenter et full-service koncept, som tiltaler flere målgrupper. For eksempel de unge og børnefamilierne, fordi det er nemt og bekvemt. Nørreport Centret er tilmed størrelsesmæssigt overskueligt, som gør det til et hyggeligt bycenter. Det er en hygge, som de gigantiske shoppingcentre placeret i udkanten af andre byer kæmper hårdt for at skabe, siger Louise Byg Kongsholm.

 

I Nørreport Centret finder kunderne også tilbud som fitnesscenter, tandlæge og fodklinik. Samtidig kan kunderne forfølge den hyggelige atmosfære fra centret lige udenfor døren i Holstebros netværk af gågader.

 

Fremtidens centre

 

– Den synergi har været vigtig for udviklingen af både Nørreport Centret og handelslivet i gågaderne i Holstebro. Flere andre danske handelsbyer med shoppingcentre har oplevet, at den ene part taber omsætningsmæssigt terræn på bekostning af den anden, og det kan give et målgruppemæssigt gap i en handelsby, vurderer Louise Byg Kongsholm, der på det generelle plan godt tør kigge i krystalkuglen i forhold til fremtidsperspektiverne for shoppingcentre:

 

– I forhold til handel har centrene en fordel netop på grund af full-service-konceptet. Her samles flere og flere funktioner, som gør det attraktivt og nemt for forbrugerne. For eksempel pick-up-services for postpakker. Men kunderne er krævende og søger både efter convenience og oplevelser, så det betyder, at centrene skal udvikle sig konceptmæssigt. Det kunne for eksempel være ved at skabe klassiske markedspladser – måske udendørs – som hyggelige oaser med boder og lokale råvarer, så det bedste fra flere verdener samles et sted, lyder et forslag fra Louise Byg Kongsholm.

 

Af Jette Aaes

Relaterede artikler
Se alle artikler
Med alle 40 år – Mr. Holstebro

God service er stadig moderne

Mr. Holstebro og indehaver Bjarne Jeppesen har været en del af Nørreport Centret helt fra starten for 40 år siden, og ifølge jubilaren har stort set alt ændret sig. Bortset fra at kunderne stadig vælger butik ud fra parametre som service og tillid.

 

Da man i Holstebro i 1970’erne begyndte at snakke om et butikscenter, var der en butiksansat i Fredericia, der spidsede øren: 23-årige Bjarne Jeppesen, der er barnefødt i Holstebro, havde lysten til at springe ud som selvstændig – og tankerne om et center, synes han, lød spændende.

 

– Det kunne være spændende at være en del af – og så var det den helt rigtige måde at udvikle byens handelsliv, siger han.

 

Med en mor, der drev detailhandel, vidste han en del om, hvad det krævede – og banken troede på idéen. Og så var det bare at gå i gang: Da centret åbnede – og Bjarne Jeppesen i øvrigt var nået at fylde 24 år – åbnede han Tøjeksperten, som for tre år siden blev til Mr. Holstebro.

 

– Vi var nogle stykker, som var relativt unge og grønne. Vi havde masser af gåpåmod, men ikke så meget erfaring. Men heldigvis var Bager Tange en af de bærende kræfter i processen med at gøre centret til virkelighed. Og han fungerede som en slags mentor for os; han var næsten dagligt forbi vores butikker og var en fantastisk støtte, fortæller Bjarne Jeppesen, der særligt husker en bestemt frase, som Tange ofte brugte, og som hjalp de unge butiksindehavere: ”Når det bliver stille i butikken, tror I aldrig, der bliver travlt igen og når der bliver travlt, tror I aldrig, der bliver stille igen!”

 

Flere butikker

 

Lige som dengang er der stadig sæsoner med mere travlt end andre. Men når han skal sammenligne livet som detailhandler i dag med for 40 år siden, er han ikke i tvivl:

 

– Alt er forandret: Forbrugsmønstre, konkurrencen, indkøb, priser, markedsføring. Alt på nær ét er forandret, for god service er stadig moderne. Det var det, vi levede af dengang, og det er det, vi stadig lever af. At vise kunden interesse, afdække hans behov og dække behovet. På en ordentlig og serviceminded måde, siger han og peger på, at internethandlen i dag ofte ses som den største trussel mod detailhandlen.

 

– Men den ydelse vi leverer, kan man ikke få på nettet. Derfor har vi også mange loyale og trofaste kunder. For hvem har ikke lyst til at handle der, hvor man synes, man har fået en god oplevelse? Vi skal selvfølgelig være konkurrencedygtige på prisen, men kunderne vælger butikken ud fra service og tillid.

 

Måske af samme grund hilser Bjarne Jeppesen øget konkurrence velkommen, og håber ligefrem på at centret hurtigst muligt udvider med flere butikker – også tøjbutikker.

 

– Jeg glæder mig over renovering, for det er tiltrængt. Men jeg håber også, at efterspørgslen på butikker, vil få ejeren af centret til at udvide. Men 2,4 mio. kunder gennem centret hvert år, er der både behov og basis for flere butikker. Og konkurrencen stiller jeg gerne op til. Alt hvad der er godt for Holstebro, er også godt for den enkelte forretning. Og jeg vil hellere have butik i en stærk handelsby end en uddøende handelsby, siger jubilaren.

 

De har også være med fra starten:

Skokjær

Centerkiosken

Nicolaisen

Relaterede artikler
Se alle artikler
Vær med til at fejre dit center

Jeg har glædet mig til at skrive disse linjer, for det betyder, at vores store 40-års jubilæumsfejring nærmer sig. De kommende uger bliver en helt særlig tid, og jeg håber, at rigtig mange har lyst til at komme og være med til at fejre Nørreport centret. For det er også dit center!

 

Der kommer til at ske en masse i butikkerne, på centertorvet og i centergangene i uge 39, 40, 41 og 42. Der vil være gode tilbud, der matcher priserne som de var for 40 år siden, og butikkerne lover at de som sædvanlig disker op med god gammeldags service.

 

Til gengæld er der ikke noget gammeldags ved Nørreport Centrets udvikling! Centret har de seneste 40 år været igennem en fantastisk rejse. I avisen kan du se lidt af vores historie. Og lige nu er vi i gang med af udvikle os igen: 40-års jubilaren får et gennemgribende face lift, så vi igen får et flot lyst, moderne og tidssvarende center, der er klar til at tage 40 år mere!

 

Jeg glæder mig til at se det nye center, der gerne skulle stå færdigt efter jul – ligesom jeg glæder mig til at opleve den nye store H&M-forretning, som bliver en vigtig del af renoveringen af centret. Men lige nu glæder jeg mig allermest til at kunne invitere alle vores kunder gennem årene – nye som gamle – til at være med til at fejre jubilæet. Vi glæder os til at se dig!

 

Med venlig hilsen

Ulla Trap

Relaterede artikler
Se alle artikler
Kartoffelsuppe
11. september 2018
af

4 portioner kartoffelsuppe

 

Det skal du bruge: 

  • 600 gr. kartofler
  • 50 gr. smør
  • ½ liter madlavningsfløde
  • 2 store porrer
  • 2 store løg
  • 1½ liter grøntsagsbouillon
  • 1 tsk groft salt
  • friskkværnet peber
  • Bacon i tern
  • Purløg

 

Sådan gør du: 

Start med at skrælle kartoflerne. Skyl dem derefter grundigt og tør dem i et viskestykke. Skær porrer i tynde ringe og skær løgene i grove stykker. Smelt smørret i en gryde og tilsæt kartofler, porrer og løg. Svits grøntsagerne i ca. 3 min., tilsæt bouillonen og bring suppen i kog.

Suppen skal koge ved svag varme under låg i ca. 10 min. Tilsæt fløden og lad suppen koge op.

Blend suppen med en stavblender eller i en blender, til suppen har en ensartet smag.

Ved servering drysses med bacontern og purløg.

Relaterede artikler
Se alle artikler