Opskrift på forfriskende tærte
27. august 2019
af

Her får du opskriften på en fabelagtig bærtærte med sommerens bær. Kombinationen af den søde mazarinbund og de syrlige bær falder i manges smag, men ønsker du en sødere tærte, kan du erstatte ribsene med fx hindbær eller blåbær. Du kan med andre ord bruge lige præcis de bær, du bedst kan lide. God fornøjelse!

 

Sådan gør du

Mazarinbund:

Pisk marcipan, smør og sukker sammen. Rør derefter æggene i ét ad gangen. Pisk godt og vend rismelet heri. Smør en tærteform (25 cm) med olie, hæld dejen heri og bag kagen i ca. 30 min ved 175 grader (varmluft). Hak nu den mørke chokolade fint og fordel den over den bagte kage med en spatel og lad så kagen køle helt af.

 

Vaniljecreme:

Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud og mas dem ”fri” med en smule af sukkeret. Rør æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen. Opløs maizenaen i en smule mælk og hæld det i æggeblandingen. Kog mælken op ved middelvarme og tilsæt æggeblandingen under kraftig piskning. Når cremen slår tydelige bobler og tykner, er den færdig. Hæld straks cremen over i en skål og stil den på køl i ca. 1 time, hvor du imens kan lave geléen.

 

Hyldeblomstgelé

Udblød husblas i en skål med rigeligt vand i 20 min. Kog sukker, vand og koncentreret hyldeblomstsaft op i en lille gryde i 2 min. ved middelvarme. Tag gryden af varmen og rør den udblødte husblas i blandingen. Rør godt rundt, inden du hælder det over i en skål, som du dækker med husholdningsfilm. Stil skålen i køleskabet, til geléen tykner.

 

Fordel så vaniljecremen på den afkølede bund. Læg de friske bær på tårten og pensl dem med gelé. Sørg for at komme godt ned imellem bærrene, så de bliver liggende, hvor de skal. Dette hjælper også med at holde kagen frisk, hvis der skulle blive et stykke tilovers.

 

Det skal du bruge til tærten

Mazarinbund:

  • 200 g marcipan
  • 200 g plantemagarine
  • 85 g sukker
  • 4 æg
  • 50 g rismel

Vaniljecreme:

  • 1/2 vaniljestang
  • 60 g sukker
  • 3 æggeblommer
  • 3 dl. laktosefri sødmælk
  • 25 g Maizena (majsstivelse)
  • 1 dl. laktosefri piskefløde

Hyldeblomstgelé:

  • 2 blade husblas
  • 1/4 dl. koncentreret hyldeblomstsaft
  • 3/4 dl. vand
  • 55 g sukker

Desuden:

  • 100 g mørk chokolade
  • 500 g bær. (300 g ribs og 200 g solbær)

Bærene kan også nemt udskiftes med dine yndlingsfrugter.

Relaterede artikler
Se alle artikler
Sensommerhygge

Temperaturen er desværre på vej nedad, men det behøver ikke nødvendigvis betyde, at hverken terrassen eller altanen kan bruges til sensommerhygge, bare lidt endnu. Derfor har vi samlet en håndfuld produkter, som med fordel kan skabe hygge og pynte lidt tid endnu. Det er jo trods alt ikke vinter og minusgrader, thank god.

 

Stolehynde, H&M Home, kr. 79,95

Rund cremefarvet pude, H&M Home, kr. 149

Pudebetræk, H&M Home, kr. 49,95

Monteringspude, H&M Home, kr. 69,95

Lanterne, H&M Home, kr. 199,-

Skjuler i træ, H&M Home, kr. 149,-

Økologiske krydderurter, Rema 1000

Lanterne, H&M Home, kr. 199,-

Bambus skammel, Nørreport Isenkram, kr. 99,95

Helenas Hemmelighed, Bog & idé

Koldbrand, Bog & idé, kr. 249,95

Søsterklokkerne, Bog & idé, kr. 299,95

Det glemte brev, Bog & idé, kr. 249,95

Relaterede artikler
Se alle artikler
Sensommermode

Det vil være en skam allerede at kalde det efterår, selvom vejret desværre indikerer det. Vi kalder det derimod sensommer og har samlet en håndfuld gode tips til, hvordan du går efteråret stilsikkert i møde. Vi har samlet en række trends, som kommer til at præge dette efterår inden for herre- og damemode.

 

Sensommermode til hende

Temperaturen er unægtelig på vej nedad, men måske skal du lige vente lidt med at sende hele sommergarderoben i vinterhi.

 

Den helt store vinder, når man ser på årets sensommermode, er nemlig lag på lag-stilen. Det betyder, at du kan klæde dig i flere lag tøj og mikse materialer, længder, mønstre og farver – og det giver rig mulighed for at klæde dig både moderigtigt og praktisk på samme tid. Derfor må du endelig ikke gemme sommerkjolerne væk, da du kan genbruge dem året rundt ved blot at smide et par klassiske jeans under. Hvis du er modig, kaster du dig ud i et par kassebukser. Smid en varm strik under jakken, og du er klar til efteråret.

 

De mange kombinationsmuligheder gør det muligt at forny en stor del af garderoben med blot ét nyt stykke tøj. Derved skåner du både pengepungen og miljøet. Herligt, ik!

 

Billi Bi bordeaux/guld sneakers, Skokjær, kr. 1.000

Kjole med blomsterprint, H&M, kr. 179

Strømper, H&M, 2 stk. kr. 69,95

Creoler øreringe, Nicolaisen, kr. 315

Armbånd, Nicolaisen, kr. 615

Halskæde med vedhæng, Nicolaisen, kr. 760

Læderjakke, Spot/Choise, kr. 1.999

Gul taske, Vero Moda, kr. 249,95

 

Sensommermode til ham

Denim har i flere årtier været et sikkert valg, og efteråret 2019 er heldigvis ingen undtagelse. Her kan ægte denimfans tilmed glæde sig over, at tendensen ikke kun tæller de klassiske jeans, men også – igen – har fundet vej til overkroppen.

 

Ikke siden 1980’erne har det været så populært at køre double-denim, som det kaldes, når man kombinerer denimjeans og -skjorte. Du kan lægge forsigtigt ud ved at tage en lækker strik over skjorten og kombinere med en moderigtig skindjakke. Eller du kan knappe skjorten op og smide en t-shirt under og køre det afslappede double-denim look.

 

Men glæd dig samtidig over, at denimjeans og -skjorte også ser rasende godt ud hver for sig. Du går nemlig aldrig galt i byen med det klassiske look, denimjeans og striktrøje, nu hvor temperaturen er på vej nedad. Du kan til enhver tid hoppe i et par sorte jeans til denimskjorten og fuldende looket med cognacfarvede sko og urrem.

 

Lloyd sko, Skokjær, kr. 1.200

Denim skjorte, H&M, kr. 249

Tommy Hilfiger ur, Nicolaisen, kr. 1.395

Milestone brun læderjakke, Mr Holstebro, kr. 2.500

Olivengrøn pullover, Mr Holstebro, kr. 500

Hugo Boss jeans, Mr Holstebro, kr. 1.200

Relaterede artikler
Se alle artikler
DIY med tørrede blomster

Friske blomster og blade er smukke at dekorere sit hjem med, men de er desværre en lidt kortlivet og jo også CO2-dyr fornøjelse. Derfor har tørrede blomster virkelig fået en renæssance, og der er ingen grænser for, hvor fint de kan pynte i hjemmet. Hop derfor med på trenden, og tør dine egne blomster.

 

Så nemt er det: 

Udse dig de smukkeste blomster og/eller blade, og læg dem mellem siderne i en gammel bog – gerne med en tung genstand ovenpå, så du øger presset. Papiret udtørrer planterne, og efter 14-21 dage kan du være sikker på, at de er helt færdigtørrede – og du kan glæde dig over nye, fine og papirtynde varianter.

 

Du kan bruge de tørrede blomster og/eller blade som dekorativ pynt i hjemmet – fx ved at udstille dem i transparente rammer. Det er miljøvenligt, og du tager hensyn til din pengepung.

 

Du finder de transparente trærammer i Creativ Shop, kr. 28-85.

Relaterede artikler
Se alle artikler